Utflykter

Efter en trevlig lördagkväll och god natts sömn äter vi en mysig frukost med nyanlända gästerna. Det kom paket från Sverige med i Mariannes väska. En stor tomte från mor min. Fick även en fin tavla som hon har målat. Sen kom det falukorv, kaffe, kaviar, lampsladd, blockljus, muskotnöt, pepparkakor, ädelost på tub mm. Rena rama julafton. Idag kör vi till Tavira. En jättefin mysig stad. Ett kvarter såg ut som Venedig med husen ner i vattnet. Riktigt trevlig stad!! Jag blev sugen på att ta fram jullådan nu när en stor tomte kom hit. Började sätta fram lite tomtar och en gran. Oj vad mysigt det blir. Det blir kortspel även denna kväll. Jag som skulle gjort läxor 😱 Inte lätt när man har gäster. Då vill man inte sitta för sig själv och läsa. Efter frukosten på måndagen skulle jag gå till skolan. Marianne följer med ner på stan. Vi bestämmer träff senare när jag slutat skolan. Jag erkänner direkt till Guilhermina att jag inte gjort läxan. Men jag kunde räkna. Det blev en mycket trevlig lektion. Jag frågade om hur julen firades här och vad man åt. Nu fick jag lära mig det på portugisiska. Recept på det man åt både julafton och på juldagen. Jag bad om skollov torsdagen ☺️ och det beviljades. Får ligga i nästa vecka istället. Nu lärde jag mig räkna till 100. Jag mötte Marianne på ZARA och vi gick till en uteservering och tog en lunch. Tänk vi sitter ute i solen slutet på november. ☀️☀️☀️När vi kommer hem till vårat bo, där AG och Roland väntar, bestämmer vi oss för att köra till stora Algarve Forum. Ett stort köpcentra med många fina affärer. Här är det riktigt fint julpyntat nu. Vi går länge inne på ZARA HOME. Luktar så gott!! Blev några doftpinnar med olja Här har man anlagt en isbana i ett tält, och man kan låna skridskor och hjälm, för att åka en kvart ⛸⛸ Hemma igen lagar jag till en god middag!!

Nya Gäster

 
 
Nu är jag efter med bloggandet igen😁😁. Fredagen vaknade jag full av förväntan!! Idag är det skola som gäller. Gick iväg med ny "skolväska" och skolböcker i strålande solsken. Guilhermina satt och väntade på mig. Vi satte igång med grammatiken. Den är inte helt lätt. Jag hade glömt nästan allt sen sist. Nu skall jag kunna alfabetet som är ganska likt vårt i uttalet. Jag skall kunna räkna till 20. Vi har en lektion på ca 1 1/2 Tim 2 ggr/vecka. Nu bestäms att det blir måndagar och torsdagar 11.00!! Guilhermina är supertrevlig och hon lär samtidigt ut historia om Portugal och Faro. År 1755 var det en mycket stor jordbävning här som nästan utplånade både Faro och Lissabon. 8 på skalan med epicenter i Faro. Inte mycket kvar.  Fram till 1905 var det monarki, sen dess republik. 
Efter skolan skall vi storhandla för vi får gäster imorgon lördag. Skall bli jättekul!! Vi kör en storstädning också. 
AG får plocka undan sina målargrejor och gästrummet görs i ordning. 
Nu är vi redo. 
LÖRDAGMORGON kom. Vi står på balkongen och ser Norrwigen komma och då blir det lagom köra till flygplatsen. Tror bara det gick 10 min så ser vi Roland och Marianne komma med väskorna. Känns jätteroligt!!! Nu kan jag prata med någon annan än AG. Vi lastar in i Cleo och kör hem. Jag fixar till en god frukost. Klockan är ju bara 09.00 och alla var hungriga. Sen blir det en härlig promenad ner i stan och visa lite. Vandrar runt på alla fina gågator. Kollar på storkbon lite varstans. Alltid är där någon hemma i boet. På väg hem stannar vi i en butik som påminner om Royal Design. Jag har tittat flera ggr på en golvspegel. AG tycker den är för dyr. Jag har endast spegel på toa och försöker få honom förstå att man måste ha en helkropps spegel i huset!! Jag får stöd av Marianne och vi kollar närmre på det hela och då visar det sig att just idag fick man 20% rabatt!!! AG gick ut ur affären, för att liksom visa sitt ogillande. Då slog jag till och köpte spegeln!! Den var tung, men jag och Marianne bar den hemåt. Affären låg på våran gata men ca 1 km att gå. Nu ryckte faktiskt AG in och bar tillsammans med Marianne halva sträckan. Supernöjd med denna fina spel. Inbyggda lådor till smycken mm. Och små hyllor bak. Den är också helt vridbar. 
Vi hade planerat gå på restaurang eftersom det är lördagkväll men jag lagar till en god middag och vi äter hemma. 
Avslutar kvällen med kortspel
 

Måleri

 
Idag är en "2-dag"  mindre jobbigt för varje vecka som går. Frukosten är mager. Lunchen bättre med lite tuggande.  AG äter på nästan som vanligt. Undrar hur detta skall funka när vi har gäster. Lika fint väder idag men får "hoppa" stranden Eftersom vi måste få gjort något hemma. Picasso är i full gång. Han har svårt slita sig ifrån penslarna. Jag behöver hjälp med att måla håret ☺️ Svårt se i nacken, så AG tar på handskar och tar sig an nya utmaningar! Efter 40 min ser vi ett resultat😁  Oj!! Vad mörkt det blev! Fast, efter att tittat i spegeln några ggr har jag snart vant mig vid detta.  Smälter mer in i mängden när jag går i affären!!
Strykningen ligger efter. "Högen" har växt. Eftersom jag saknar tumlare är frottehandukarna hårda. Får mjuka till dem med lite strykning. Ingen mangel heller. Men det är ganska trevligt stryka. Men bara ganska!! Måste ju visa AG hur strykjärnet fungerar, så kan ju jag hålla på med "paddan" medans  han stryker. Tror vi får börja fördela sysslorna här i huset!