Snickeri och pyssel

AG har oftast nytt projekt på gång. Det han saknar är en Snickarboa! Den bästa hade han i Glumslöv. Van att ha mycket verktyg och maskiner. Det blev ju bortprioriterat när vi emigrerade. Nu i efterhand, kunde vi haft någon bra maskin och såg med oss. AG har haft i tankarna att göra en sänggavel men vi kunde inte hitta en bra brädgård. Men nu! Har vi hittat Maxmat!! Där finns allt han, och jag också, kan önska till riktigt bra priser. Skulle säga att det är som ett bättre Bauhaus. Vi har kopierat grannens (i Landskrona) egengjorda sänggavel. Vi fann fina brädor och skruvar. Fick sågat till alla brädor i exakta mått. AG började bygga bockar av spillbitarna, och sen målades allt svart 3 ggr. Sen blev det till att skruva ihop alla brädor. 
Såå supernöjd! Blev helt nytt sovrum. Vi hade tur att hitta ett passande överkast till reapris. Och sen följde det med någon matta och sänglampor också🤗  Letar efter nya gardiner också, men inget som är akut 😂
Denna veckan är jag i Sverige och det är viss temperaturskillnad 😂 Blev till att köpa ny vinterjacka. Jag blev bjuden av Johanna att följa med på julpyssel. Jag och Vicky följde med till Ramlösa, hem till en kompis, Gunilla. Hela källaren var en härlig pysselverkstad och supertrevliga kollegor till Johanna. Gunilla hade gjort många olika modeller som inspiration. Det fanns en uppsjö av allehanda material. Mycket ifrån naturen. Gunilla, gjuter betong, stöper ljus, tillverkar konstverk med ståltråd, och bakar underbart gott bröd! Det blev fika i pausen med både mörkt och ljust bröd. Egentillverkade marmelader, mmmmm supergott! Sist en så smarrig kaka. 
Jag gjorde en adventskrans att ta med hem till Faro. Enkel, men i mina ögon, Läcker!!
Johanna gjorde en fin dörrkrans Med ljusslinga! 
Det blir många fina saker i min resväska när jag åker hem på lördag🇧🇴

Skärpning!

Ja nu får jag komma igång igen!  Alldeles för länge sedan jag skrev. Hela augusti var superhett!  Det blev många bad och kalla duschar. Airkondition är guld värd. Är ett måste om man skall kunna sova. Jag har hunnit med en Sverigeresa och 5års kalas. Vi firade även en 2åring. 2 veckor blev det i Sverige så jag fick rå om barnbarnen❤️ Nu köpte jag på mig så mycket saker att väskorna var sprängfyllda och blev över🤗  Kan ju säga att det blev kvar 23 kg som fyllde en extra väska!!! Den tog Lisa och John med sig när dom kom 29 sept. Det var meningen att de skulle leta upp en lägenhet för att flytta hit i november  AG och jag hade stämt möte med 2 olika mäklare som hjälpte till att leta. Vi tittade på flera olika objekt i olika orter runt och i Faro. Vi var ute på landet, långt ifrån all civilisation och mitt i Faro. Fick även titta på en slottsvisning i Olhã, i 4 plan!  Helt otroligt vackert. Men det blev en mysig 3 rummare med jättestor terass i Olhã. Nycklarna fick vi omgående. Nu tittar vi till den tills Lisa och John kommer i slutet av november. 
Sen har vi haft fler besök. En kompis kom för en vecka i oktober. Tur med vädret! Blev sol och bad i 6 dagar! 
Jag har ju blivit pensionär på riktigt nu! Herregud!  65 år!! Känner mig fortfarande som 39!! Som tur är, så är det bara en siffra 😂  AG överraskade med en kort resa till Spanska gränsen där vi checkade in på mysigt familjehotell  i Monte Gordo. Det blev champagne från morgon till natt🍾🍾🍾 Det blev 3 härliga dagar här!
12 november var en lyckodag! Vi hämtade dottern, Johanna och Victoria på Faro Aeroporto!!❤️ Såå roligt!
vi hade en härlig vecka tillsammans. Vi fick även besök av Mats och Siiri. Min morbror. De var incheckade på Hotel Eva i Faro. Vi hann med 2 middagar och utflykt till Albufeira för att titta på klipporna. Vi åkte turisttåget. Det var ingen höjdare. Men vi var i den fantastiska Katedralen i Faro. Orgeln är den andra av 2st som finns i Europa. Fantastiskt vacker katedral. Tänk att det skall behöva komma en dotter på besök för att man skall ta sig dit🤗  Mats och Siiri kom körandes ifrån Spanien och lämnade Portugal efter 2 nätter. 
Nu kom vi till hemresa för Johanna och Victoria. Men det bästa, jag hade fått i present att resa med!!!! Så vi tre flög tillsammans till Kastrup! Där står Sven och Felix och möter upp!! På E6:an händer ganska mycket olyckor. Speciellt mellan Malmö-Ängelholm. Därför tyckte jag inte det var konstigt när Sven säger, vi får köra av Landskrona södra för det har inträffat en olycka. Nu kör de mot min mors adress och förklarar att hon ville absolut bjuda på kaffe och fika. 
Vi går mot en kvarterslokal, och jag undrar så klart, men Johanna och jag har druckit champagne på flyget och man är lite trött i huvet efter en lång dag. Så öppnar de dörren och där finns ALLA!! Oj oj, fattar ingenting. Vilken lycka!!❤️❤️❤️  Mor, syskon, syskonbarn, barn, barnbarn och vänner!!! Pia (svärdotter) har tillsammans med Jessica (dotter) lagat supergod mat och äppelkaka, chokladkaka. GoTT vin öl mm. Vilken fest!  Bästa jag varit med om.
Jag hann med ett besök hos Far och Kajsa på Öland i Augusti
Födelsedagsmiddag i Monte Gordo
65 År???? Ja, så är det!
Takterrassen på slottsvåring i Olhão 
Lisa och John söker lägenhet i Olhão 
Företagsmässa-matfestival med Lena
Mmmmmmmmm
Allhelgonadagen på kyrkogården i Faro
Kärt besök❤️ Johanna och Vicky kom
Katedralen i Faro
På klipporna i Albufeira
Sandformation
Härliga dagar i Faro❤️
Sist en bild på "Pella" Pelargon som åkte med oss i bilen genom hela Europa!  Blommar fortfarande för fullt i slutet av november