"Vad tar ni för valpen där i fönstret 🎶🎶🎶

Så var det tomt i huset igen. Nu blir det inga fler gäster på ett tag. Vi kommer igång med våra vandringar igen. Tyvärr är vädret riktigt skit!! Portugiserna säger att det inte varit så dåligt på 31 år. Regn varje dag. Inte heldagar, solen tittar fram emellanåt. Vi får ett par härliga rundor på Ria de Formosa. Riktigt skön motionsrunda. När vi är på inköpsrunda på Algarve forum, brukar vi gå förbi Zooaffären. Idag var där flera hundvalpar. 2 st mopsar, 3 st jack Russel, 1 st dvärgsnauser och en chihuahua. Kan inte slita mig ❤️ Detta ser man aldrig i Sverige, som tur är. De såg ut att ha det bra men jag tycker inte det är okay. Jag var tvungen gå in och ställa några frågor. 8 veckor gamla och alldeles bedårande. Kostade mellan 400-500 pengar. Det är båtmässa här i Faro så vi tog en runda mellan regnskurarna. Fina och snabba båtar. Synd om utställarna att det regna, men förmodar att båtarna är vattensäkra 😂😂 Här i Faro finns det gott om rosépepparträd. Speciellt på en av våra rundor, är en lång gata kantad av dessa träd. Här skall det plockas av denna goda krydda ☺️ Finns förresten många fina blommande träd nu. En dag kom solen på riktigt ett par timmar och vi gick upp på taket och njöt av solen. Riktigt härligt. Sen blev det grillning!! Mmmmmm. Kycklinglår och Bratwurst. Uma bica é um pastel de nata com canela, på vårt café är inte fel. Vi förbereder för vår resa till Sverige. Mycket att ordna. Någon som kollar brevlådan och betalar räkningarna 😂 Vi blir ju borta en hel månad. Och alla blommor. För nu kommer den riktiga värmen och jag vill gärna att citronträdet, boganvillan, nerium, palmer, pelargoner, hibiskus och alla andra överlever. Vi har frågat damen som bor under oss. Jättetrevlig och pratar bra engelska. Hon ville gärna vattna åt oss. Vi har flyttat alla från balkongen till terassen, så dom är samlade på ett ställe. Posten är också ordnat. Mitt i röran med strykning och packning ringer Jorge, en mäklare vi pratar med ibland. Han hade en fin lägenhet i Tavira, om vi ville titta. Vi hade första tjing om vi var intresserade. Och det var vi 😂 Idag, onsdag, mötte vi Jorge i Conceição. 4km ifrån Tavira. Jättefint område. Trerumslägenhet med 2 badrum. Terass och en balkong. Fin trädgård med stor pool. Nya fräscha möbler. Blir ledig i september. Vi smälte så klart direkt. AG blev förtjust, då det är 5-10 min från golfbanan. Detta kom ju lite hastigt, och vi som reser imorgonbitti. ✈️ Vi tackade Ja till denna, men inget skrivit. Vi tänker igenom det riktigt tills vi kommer tillbaka från Suecia. Och nu: packa färdigt!! S N A R T ÄR JAG I S V E R I G E !!! 🇸🇪 Até amanhã Boa noite

Världens ände -Kap Sankt Vincent-

Vi hämtar upp Anne och Peter vid Hotel Eva efter frukosten. Det blir en tur till Albufeira, där vi går på fina klippor, och tittar försiktigt över kanten😁  Tyvärr har vårt finaste väder gått och gömt sig. Växlande molnigt. Typiskt, nu när vi har besök. Men det kan vi inte göra något åt. Vi tar en promenad inne i Albufeira och letar efter ett ställe för lunch. AG vill absolut hitta någon som serverar Tostas Mista på hembakat bröd. Brukar vara jättestora brödskivor, och det skulle vi ha. När vi äntligen hittade ett ställe som gjorde Tostas på sådant bröd, ja då visade det sig att brödet var slut!! AG blev riktigt sur 😠  Då skulle han inte äta något!! Men han fick en soppa😂😂. Vi körde vidare till Lagos. Ca 10 mil ifrån Faro. Det blev tyvärr inte så mycket promenerande då himlen öppnade sig! Men en fika blev det. Det blev att vi "tittade runt" med bil istället.
 
 
På kvällen blev det en Supergod middag på Madeirasine. Så trevlig personal! För att inte tala om kocken, som också är bossen. Vilken mat hon gör. Vi bestämmer att köra till Sagres imorgon. Skall starta lite tidigare för det är en bit att köra. Vi hämtar Peter och Anne på morgonen och siktet inställt på Sagres. Molnigt och inget strandväder.  På väg till Sagres ser vi lustiga hus fullt med keramik på väggarna. Tallrikar och fat mm i alla tänkbara färger. Här stannar vi och kliver in i en jättestor keramikbutik. Här finns allt!! Mycket bra priser. Det blir 2 äggkoppar och en groda till prylhyllan. 
Nu närmar vi oss "Världens Ände" Kap Sankt Vincent. Europas sydvästligaste punkt. Den stora Fyren är byggd (1846) på ett gammalt kloster, och har den näst kraftigaste ljusanordning bland Europas fyrar, synlig mer än 30 Nm  till havs. 
Här i Sagres dog Henrik Sjöfararen 1460. Han var en portugisisk prins. 
Efter ett stycke historia körde vi in i Sagres, som är en gammal fiskeby, med ca 2000 invånare. Det var lunchtime nu. AG letar fortfarande efter Tostas mista. Men blev inte riktigt som han tänkt idag heller. Tostas med sardin😁
Det hade varit ännu en härlig dag och den avslutades med middag på Casa Viltare. Och så klart tärningsspel. Anne gjorde storslam.  
Så var det då dags med hemresa för Peter och Anne. Har varit tre intensiva dagar. Vi hämtar på hotellet och skjutsar till flygplatsen. 10 min tar det. 
Hej då, vi ses snart!!
 
 

Gäster och fler gäster ☺️

Vi har haft en härlig vecka med lillebror och svägerskan. AG fick en golfkompis och det blev en runda i Spanien och en i Tavira. Jag och svägerskan tog bussen till stranden en dag och det blev shopping i Faro stad. Här finns många fina gamla hus, nästan som palats. Men tyvärr finns det alldeles för mycket nerklottrade hus. Sorgligt. Alla fyra hade ett par mysiga dagar på stranden. Där tog vi den största tosta mista jag sett, till lunch. En vecka bara försvann så där, och det blev tid för hemresa. 
Så blev det tomt i huset igen. Känns alltid konstigt var gång vi kör någon till flygplatsen. Vi laddar om inför nästa gäng som kommer ☺️✈️  Efter tvätt och städning slappar vi på stranden. Riktigt hett nu. + 27-28. Härligt! Jag badar i det 18 gradiga vattnet. Känns skönt när man bara doppat sig. Vi köper en kolgrill och det blir gott grillat. Går bra grilla på terassen, även om man bor på 12:e våning. Det är tillåtet här 😁☺️
Valborgsmäss firade vi med Heidi och Stefan, som bor här i grannhuset. Vi var uppbjudna på en drink innan vi gick ut och åt tillsammans. Vi var på favoritkrogen Maderasine!! Vi åt supergod mat som vanligt. En mycket trevlig kväll. 
Det är Heidi och Stefan vi brukar gå våran motionsrundan med. 
AG och jag njöt av stranden samma dag som nya gästerna skulle komma. Det är trevliga grannar ifrån Landskrona. De flög till Porto där dom hyrde bil för att utforska Portugal. Avståndet hit är 68 mil. Vi hade avtalat att höras när dom var incheckade på Hotel Eva. Ca 18.00. AG ville absolut bada strax innan vi skulle köra hem från stranden. Jag ville vara i god tid och hinna med en dusch. Ok. Han badade snabbt och jag packade ihop oss. Ser honom stå och försöka låsa upp bilen. Fjärren funkar inte!! Men, vi har ju nyss bytt batteri. 5 dagar sen. Låt mig försöka då!! Jag får nyckeln motvilligt. AG ser lite konstig ut. 🙄  Den är ju våt säger jag irriterat. Och inser att han badat med nyckeln i fickan!!! Ett under att den ens är kvar i fickan. Dörren gick att låsa upp manuellt. Men: bilen går inte att starta. Då skall han försöka dela nyckeln för att torka det lilla microkortet och batteriet, men har inget verktyg! Och bagaget gick inte låsa upp. det fick bli via baksätet och AG fick tag i något han kunde använda. Efter mååånga svordomar fick han öppnat nyckeln och vi försökte torka av försiktigt, och sen fick den ligga i solen en stund. Ihopasatt nyckel sattes i tändlåset men så klart gick den inte att starta!!😡  Nu var stämningen Mycket irriterad, milt sagt. Klockan tickade på. Jag satte mig vid ratten och AG puttade på, men den ville inte. Sen vred jag om nyckeln och då startade Cleo!! ☺️ Snabbt hem och fixade till oss, och då ringde Anne precis lagom. Vi gick till hotellet och mötte Anne och Peter. Sen blev det en god middag. En härlig promenad till vår lägenhet där vi hade ost och vin. Mysigt!! Imorgon blir det utflykt till Lagos!!
Até amanhã