Svart fredag

Så här dimmigt har det varit flera morgnar. Sen klarnar det upp och vi har haft +20 på dagen. Solen är också framme för det mesta.
Många har frågat vad AG heter på riktigt. 😂 Anders Göthe, därav AG. Tilltalsnamnet är Göthe men här i Portugal kan man inte uttala det utan det blir Goth (get) . Därför heter han Anders i Portugal. Dom blev lite fundersamma på sjukhuset när sonen, Anders, var där på besök. 🤔
 
Bröllopsdagen blev mycket lugn. AG kom på det när han läste bloggen 😂 
Syrrorna har kommit var 3:e dag nu och alla bandage är borttagna. Nu skall området smörjas dagligen med mjukgörande salva. Skönt kunna duscha som vanligt.
Stomipåsarna börjar ta slut och jag har försökt ta reda på hur det skall fungera smidigt att få tag på dessa. På apoteket sa man att det får ni betala själva. Ca 150€/ mån. Jag pratade med "syrrorna", på blandad portugisisk/engelska. Jag måste gå till Centro de saúde, vår vårdcentral, och få ett recept. 
Men Cleo, bilen, vill knappt starta. Med Lite konstgjord andning lyckas jag komma upp ur garaget. Kör bort till "vår" verkstad. Dom tar sig an Cleo omgående. Efter 45 minuter har vi "fått" nytt batteri! Vilken service 🤗 Nu kör vi till centro de saúde. Efter 2 1/2 Tim, och besök på 2 olika avdelningar har vi fått beställa ett recept. Skall hämtas efter 3 dagar. Måste finnas ett smidigare sätt. Skall vi göra detta 2ggr i månaden 🤔 Nej, jag får jobba vidare med detta.
AG behöver få lite muskler så promenader är bra träning. Fint väder och det blir en runda på stan. Vi avnjuter lunchen utomhus nästan året runt.
 
Juldekorationer har kommit upp överallt och den 30:e tänds allt.
Så är det fredag och vi skall hämta receptet. Tur är det, för nu börjar det bli akut. Nu vet vi i all fall vilken nrlapp vi skall ta. Idag tog det bara 1 timme. 
 
Det var samma trevliga man. Jag fick receptet och passade på att fråga om det kunde lösas smidigare var gång vi skall ha recept. Är det möjligt att skicka på Mail eller till mobilen? YES!!! Nu är det löst. Jag har fått ett tel.nr som jag ringer och beställer receptet på, sen kommer det på mobilen! Muito obrigada 🇵🇹
Kör direkt till apoteket. Dessvärre är det en beställningsvara. Måndag har vi dem här.  Nej det funkar icke. Jag gick till ett annat apotek och där kan jag hämta imorgon. 

Vi har bestämt köra till Ikea och MAR.  Alltså, hur kunde jag ha glömt att det är Black Friday??? Alla parkeringar överfulla. Man har parkerat på refuger, trottoaren, rabatter ja överallt! I detta skedet skulle jag bara kört hem. Efter 30 min hittade jag en plats. 
 
 
Någon shopping blev det inte. Efter 45 minuter i "köttbullskön" kom Lisa och John. Det blev gemensam lunch.
En ny dörrmatta, pepparkakor, knäckebröd, skorpor och kaviar blev våra inköp på IKEA. Såå mycket folk överallt. Nu vill jag köra hem 😂
Boa noite amigos. Bom fim de semana ❣️

 
Swish 0704-714892