Man kan inte ha roligt jämt.........

I de flesta blogginläggen är det trevliga positiva saker som händer. Men det är så klart inte rosenskimrande varje dag. Jag försöker vara positiv och kreativ, men man rår inte på allt som händer i livet, och det kan ju skifta på ett ögonblick. Just nu är det oro i lägret. AG är sjuk. Det är ju trögt få han till läkare precis som när han hade sin allvarliga halsfluss. Nu är det magproblem. Jag hade ingen aning om att det var problem. Man bör ju prata med varann Även när man inte mår bra. Efter en jobbig orolig helg, med feber och djävulsk smärta small jag av!!! Efter nerskriven lista, på portugisiska, vad problemet var, mediciner, feber m.m och alla papper lämnade jag AG på akuten på Faro sjukhus söndagmorgon. Jag var nog förvirrad för jag körde fel flera ggr. Tur jag packade ner hans mobil med laddare för det blev en lång dag. Bra och trevliga läkare med personal träffade han på. Det blev, magröntgen, ultraljud, magnetröntgenx2 och lungröntgen massor med prover. Det sista han fick reda på söndagkväll: en tumör i tarmen! En specialist kommer måndag och två läkare skall kolla så inget har spridit sig på lungorna eller annat. Känns så konstigt🤔 Tankarna snurrar i huvet och jag går mest rundor utan att ta mig för något vettigt. Måste erkänna att man känner sig liten, i ett annat land och alla nära kära finns i Sverige. Jag har Ana som är redo komma och tolka om det behövs❤️ AG kom upp på 4:e vån på en bra sal och bra läkare som förklarar på bra engelska. Det blir operation, kanske idag, tisdag, vi får se.
Något positivt blir det! Jag fick storstädat!! 😂😂
Jag har packat lite saker och skall bege mig till sjukhuset.
Sånt kan man väl inte skriva i en blogg!! Jo skriver man blogg så är ju inte allt bara lycka och positiva saker.
 
Jag har många kära vänner som jag pratar med i telefon och det värmer❤️ 
 
Lev idag!! Livet går ej i repris!!
 
 

Valet 2018 🇸🇪

Oftast är jag uppe med tuppen. Tycker det är mysigt följa soluppgången och lyssna på fågelsång. Vi har ju vår fina Almeda park precis nedanför huset. Så tidigt hör man koltrasten, och då tänker jag på Sverige🤗🇸🇪 Sen sätter alla andra igång med morgonkonsert innan de far iväg i stora "Stim" Vet inte om det är trastar, men vi tror det. Varje kväll kommer de till parken i tusental, och jag lovar det är många decibell! Just denna morgonen var det ett speciellt fint ljus vid soluppgången!
Vi har haft och har fortfarande den enorma värmen här. Myndigheterna varnar varje dag för extremt höga temperaturer och man skall helst vara inne med AC på. Man orkar inte mycket. Vi har verkligen varit oförskämt lata. Stranden har vi besökt ett par ggr för att svalka oss i Atlanten. Men jag har avverkat många bra böcker! Har liksom inte tagit mig tid innan. Jag har i alla fall hämtat svaren på mammografin. Det var en hel mapp med plåtar. Det får en annan läkare tyda. Fungerar inte riktigt som vi är vana vid i Sverige. 
När Carita var här gjorde hon supergoda smoothie till frukost! Nu har jag börjat med det. Tack Carita 🤗 Så gott och nyttigt, tror jag. AG hoppa av efter två dagar. Jag älskar dem. Ex. Idag tog jag, avokado, babyspenat, kiwi, banan, mango, äpplejuice och chiafrön. Mums mums! Man är mätt lääängee. 
En morgon kom en stor flock med storkar som seglade runt utanför balkongen. Helt magiskt! Tyvärr ingen perfekt bild. Önskar mig en riktigt bra kamera. Jag älskar ju fotografera. 
 
Utsikt mot Atlanten!
 
Denna pelargonia har jag döpt till Barbro!❤️ Jag var i Glumslöv och fick ett skott av en granne, Barbro. Den kommer ursprungligen ifrån Samos! Och nu blommar "Barbro" 🤗
 
 
Detta är "Carita". Carita knyckte detta skott i Quarteira när vi var där på gatufest. Ser lite eländig ut men man skall inte ge upp🤗
 
Vi har ju fått våra röstkort och idag bestämde vi oss för att rösta! Svenska konsulatet i Tavira var platsen för boende i Algarve. Det var ju ok att sitta i en sval bil 3,5 mil, men sen var det som att gå in i en ugn. 36 visade någon termometer och någon visade 37. Det var riktigt hett  att gå på de fina gatorna. Tavira är en jättefin stad. Vad som slog mig när vi kom till konsulatet, var att Svenska flaggan var så blek. Kanske inte konstigt med alla soltimmarna här. Konsulatet var inte stort. Klart vi valde första dagen. 😲 Lång kö. De har öppet hela denna veckan några timmar på eftermiddagen. Efter köandet kom man in till en advokat som läste igenom mitt röstkort, kollade passet och noterade noga i en bok. Man fick välja röstsedel och stoppa i kuvertet, klistra igen det, för att sen stoppa det i ett annat kuvert. Slicka igen det och stoppa i en blå papplåda. Kändes lite högtidligt sitta mitt emot Kungen och Drottningen som hängde på väggen🇸🇪
Nu har jag i alla fall gjort vad jag kunnat😂
 
 
 
 
 
 
 
Boa noite minha amigos 🤗
 
Ate logo
 
PS! Glöm inte knappen 👇🏼 Ds.

Motion och supervärme ☀️

Motionerandet har kommit igång och det känns bara bra. Men vi måste ge oss ut tidigt för det är extremt hett nu. Himlen är så underbart blå, man tänker på svenska flaggan när blickarna är riktade uppåt🤗
 
Jag tycker om att gå riktigt fort, svårt gå sakta. AG kallar mig "haren" för han blir alltid efter. Ibland går vi på Praia de Faro med bad efteråt. Annars har vi vår vanliga runda i stan, där vi stannar på utegymmet halvvägs. 
 
 
På vår runda passerar vi "våra" rosépepparträd. Finns fortfarande några kvar på träden, men ser att det blir bra skörd till hösten🤗
 
 
Teresa går jag till med händer, fötter m.m. Hon fixar manikyr och gelelack för 10€. Pedikyr 15€. Helt otroligt! Jag går även dit för massage och zonterapi. En dag i månaden kommer en tjej som fryser bort fettet runt midjan😲  Det har jag inte provat. Tror mer på motionen. 
Det finns ännu en tjej på salongen. Ana frisör. Nu behövde jag klippa mig, mest topparna, och tänkte Ana kunde fixa det. Litar inte riktigt på henne. Men nu gav jag henne en chans. Pekade mycket noga hur mycket och var hon skulle klippa😲 AG har nämligen varit där en gång och blev inte nöjd. Efter att kört trimmern nerifrån och upp på hjässan frågade hon om det blev bra??? AG hade inte tänkt sig så kort😂😂😂
Strunt samma, det växer ut igen😂
 
 
Nere i stan har man placerat en fantastisk "staty" en MC mitt i en korsning På gågatan. Kunde klart inte låta bli att föreviga den. MC klubben här i Faro är mycket stor och populär.
 
 
Följer vädret i Sverige och det är ju helt otroligt, lite skrämmande, vilka temperaturer det varit under mycket lång tid. Vi är, om inte vana, så har vi fått känna på det här under 3 år. Nu har det kommit varningar och information ifrån myndigheter att vi har hemsk värme på väg ifrån Afrika. Långt över 45!!!! Upp till 50 😫😲 Igår hade vi 38 och redan där är det för varmt. Risker vid så höga temperaturer är många. Bränder, människodöd, elförsörjningen lägger av. Hemska tanke! AC fungerar inte utan ström. Känns inte som man har lust vara på stranden. Då får vi bli i havet under vattnet. 
Imorse 05.30 visade tempen 28! Blir att hålla sig inne eller köra någonstans med Cleo🤗  Som tur är Cleo utrustad med AC.
Idag blir det gympaövningar, plankan och rockring inomhus. Och spännande böcker🤗
 
Bom dia amigos 🇵🇹
 
Até amanhã 
🇸🇪🇵🇹🇸🇪
 
PS! Glöm inte knappen 👇🏼