En dag i Olhao

Det blev ingen strand idag. Vi körde till Olhao som har en mysig strandpromenad och fina gamla byggnader. Stanna till vid Lisa och Johns lägenhet för att kolla om den var uthyrd i sommar. Dom kommer tillbaka hit i september. Vi kikade mellan vassen som bildar staket och kunde se att det kommit nya trädgårdsstolar. Och alla blommor och plantor  hade verkligen växt till sig🤗 Såg frodigt ut, så någon sköter om det. När vi parkerat och kommer ner till strandpromenaden, ser vi att vi missat den stora skaldjursfestivalen😳🦐🦀 Man håller på riva tält och scener. Lite tråkigt. Men den kommer ju tillbaka nästa år. 
 
 
 
Det är här den fina marknaden, "torghandeln" är på lördagar. Fina saluhallen och fiskmarknaden, där vi brukar handla.  Det är riktigt stekande hett, så vi sätter oss på ett jazzcafe för lätt lunch och något svalkande i strupen. 
 
 
Här sitter man verkligen nära havet med en underbar utsikt! Vi delade på en bricka med kallskuret och olika ostar. Till det gott hembakt bröd. Vi har precis fått in det beställda när ett par sätter sig vid bordet intill. Mannen säger något till oss, på Skånska😊  Det blev en mycket trevlig lunch. Det pratades och skrattades. Björn och Anne kommer ifrån Malmö, och har haft hus här i ett år. I fiskebyn Fuseta. Anne en designer i världsklass! Designar hundkläder. Manfred of Sweden, det är där man beställer höstgarderoben till sina fyrbeningar👍🏼😊
 
Jag har tjatat på AG, kanske lite väl mycket, om att han skall köpa sig en hatt. Han totalvägrar! Nu bad jag Björn att få låna hans fina hatt och fota AG i den, för att han skall se hur bra det blir. 
 
 
Visst blev det bra🤗 Nu blir det till att shoppa!
Efter denna supertrevliga lunch bytte vi kort och bestämde att vi skulle ses i höst. Björn och Anne åker till Sverige om en vecka.  Mycket roligt i höst. 
Efter en handlerunda på Lidl åker vi hem, vilket tar 11 minuter. Det är dags koka min "häxbrygd". Ingefära, citron och honung. 
 
Ate amanhã 
 
boa noite 
☀️🇵🇹☀️

Det är VARMT nu!!

 
Nu finns det tre alternativ: Strandhäng, köra runt i bilen eller inomhus med AC på och spela SkipBo.
 
Vi har en helt underbar strand, som vi kallar "Vår strand". För det mesta har vi med olika frukter såsom, vattenmelon, apelsin, annanas, mango, jordgubbar och kiwi. Kylväskorna är laddade. Massor med vatten så klart. Men ibland går vi upp till våra lilla strandkiosk och tar en lunch.
tempen i vattnet har stigit igen. +23 Hann jag se innan termometern delade sig och sjönk😳  Där simmade jag med flötet runt handleden? Jag ber AG dyka ner och hämta den. Inte så djupt eftersom vi bottnade där. Aldrig! blir svaret. Va??? Nej, jag tittar inte under vatten😳🤔 Men herregud, hur svårt kan det va?? Jag själv har inga problem med det,men, om jag gör det nu försvinner min linser och det innebär att jag är blind resten av dagen! -6,75, då är man som mrs Magoo😂 
Med den här värmen och torkan följer ju alla hemska bränder. Vi vaknar till brandrök och kikar ut. Bergen som vi brukar se tydligt är gömda i brandrök. Vi kan normalt se husen i Olhao och Tavira men samma här. Röken ligger som soldis över Atlanten och gömmer dessa. Fruktansvärt, då man vet att mer än 90% av alla bränder startas av mänskligt slarv 😫
Vi har ju fått tömma stora balkongen som vätter mot havet, så nu trängs alla växter på de andra balkongerna. Bara hoppas alla överlever detta.
 
Duktiga killar som håller på med renoveringen av fasaden. Jag hade ju aldrig någonsin bytt med dom. Det är ju ändå ganska högt. För att inte tala om killen som hänger i 2, enligt min mening, tunna linor! Och då har han högtryckstvättat, putsat och målat 2 ggr på de ställen som hisskorgen inte kommer åt. Hu 😱
 
 
 
 
 
Men han har ju hjälm och ansiktsmask 😂😂
Nu har jag bäddat och gjort klart gästrummet i väntan på nästa gäst! Lena F kommer 1 september. Skall bli så kul.
Då tror jag det blir strandhäng för hela slanten🤗
 
 
Vi skall leta upp ett vattenfall i närheten av Tavira. Tydligen populär plats att bada på. Återkommer när vi hittat dit. 
 
 
Hittade ytterligare en sak som kommit med ifrån Glumslöv till Faro. En gåva ifrån grannen, så Barbro, det finns svartTaxi i Faro nu!!
 
Nu blir det Strandhäng!!
 
Até amanhã 
 
☀️🇵🇹☀️

Besök på IKEA

 
Köksarmaturen är en tråkig med lysrör. Nu pajade den och bara irriterande blinkande. Vi bestämde oss för ett besök på IKEA. Istället för nya lysrör skulle vi ha en lång arm med spottar på. Snyggare och bättre tänkte vi. Det blev frukost där. Mysigt bara gå där och få inspiration och nya idéer. AG har svårt förstå att man vill titta och inspireras. Helst hade han sprungit och hämtat lampan och sen ut! 😫  Det blev inte ett enda ljus denna gången🤗 Men jag hittade fina påslakan. Då får du kasta några, blev AG,s kommentar. Tyvärr är jag nog en samlare. Bara att erkänna😊  När vi går där upptäcker jag att skosulan spruckit helt igenom. Man får vad man betalar för, så är det😳  Nu skulle vi även ha en trådhurts med tre lådor till badrumsskåpet under vasken. Så 1st "Lennart" följde med hem. Vi köpte 2st förra gången, och det blev kanonbra. Lite inredning till kökslådorna, 1st hylla till balkongen och lite annan skit som AG uttryckte sig 😂😂. 
Sist var sin "varm korv" som är ett måste när man är på IKEA! 50cent kosta den🤗
Väl hemma, och allt är uppe i lägenheten, börjar AG direkt montera kökslampan. Så bra att AG fått låna en slagborrmaskin av Kurt, den kom väl till pass nu. 
 
Av tidigare erfarenhet, litar jag inte helt på AG,s karriär som elektriker🤔  När jag var på toa, blev det plötsligt mörkt😳  Huvudsäkringen löste ut. Hur som helst, lamporna lyser nu och vi är supernöjda!
AG har limmat min sko, men tror inte det håller. 
Nästa projekt blir "Lennart" AG får såga av de två bakre benen, och så blir det perfekt! Måste erkänna att AG är kreativ och bra på att hitta lösningar på det mesta👍🏼🤗 
En annan grej som man hänger upp sig på, när man stängt glasdörrarna på balkongen, utifrån. Då finns där ingen handtag🤔  Nu har "Handyman" löst detta! Köpt fina handtag och skruvat fast! Provade först limma, men det höll inte. Fram med borrmaskinen. Och nu är det klart👍🏼
 
När jag nu erkänt att jag är en samlare🤔😳😂 Tog med några kortlekar när vi flyttade ifrån Sverige😂😂
21st!!!!! 😱 + alla sällskapsspel. 
 
Até amanhã 
🇵🇹☀️🇵🇹☀️🇵🇹