Nya gäster - Fotboll

Hemkommen ifrån Sverige blev det " bråttom i köket" Nya gäster på gång🤗 Anita kommer för att fira sin 70-årsdag. Gunnel kommer också och vi är då halva syjuntan från 1974. Vi kör till flygplatsen för att möta upp.
Efter ganska lång tid dyker tjejerna upp. 
 Rena rama julafton när väskorna öppnades🤗 Jag hade skämtsamt sagt på frågan från Gunnel om jag ville ha något ifrån Sverige, 1 liter gräddfil😂 Och vad fanns i väskan?? Jo, precis, 1 liter gräddfil!! Där var Gammeldansk, många burkar matjessill, onsalakorv, svarta Sara, greve, en kruka gräslök, Kalles kaviar, choklad m.m Oj oj så gott😋😋
Efter att våra nyanlända installerat sig i sitt rum åt vi kycklingrullader med ett gott vin ifrån sir Cliff Richard. 
Söndagen åkte vi till "våran" strand, Praia Faro. Sol och bad, härligt! Lätt lunch hos vår Amiga. 
Nu är det Dagen D. 70 år💐 Jag har smugit upp och fixat, på uppdrag ifrån Anitas barn. Vi går in och sjunger för en sovande 70-åring🎶🎶 😲😲😲🎶🎶 Fyrfaldigt leve: Hurra hurra hurra hurraaaaa. Sen äter vi goda ostar, kex, bullar, frukt mm  
Födelsedagsbarnet är lika intresserad av fotboll som AG så det blir en match. 3 matcher om dagen, hrmm?? 
Det blir en fin dag att fylla 70. Avslutning med god middag på kvällen. 
 
En dag tog vi båten till Illa do Farol. En härlig ö med stor Fyr. Den ser vi ifrån balkongen troget blinkande. Det blir en härlig dag med många bad. Farol betyder just Fyr. Båtresan är vacker och tar 30 minuter.
 
 
Vi fick ännu en gäst. Vi upptäckte det på kvällen. Hitta upp på 12:e vån klarade han av😂  Och tror han flyttat in för gott. Kommer varje kväll. 
Syjuntan körde till Loulé för att shoppa lite. Nya outletbyn intill Mar och IKEA. Där hade man storbilds-tv på husväggen och sacosäckar att mysa i till fotbollen. Tror det har gått överstyr😲 Tv-skärmar överallt. Inne i IKEAS restaurang fanns en TV.  Måste visa hur AG såg ut när han kom hem från sportbaren, efter Portugal-Spanien😜
Vi bokade ett besök på sir Cliff Richards vingård. Först ett lagom långt föredrag om vingården och de olika druvorna. Man gör vitt vin, rosévin, 2 sorters rödvin och nu även champagne. Vingården ligger i Guia i närheten av Albufeira. Cliffs viner heter Vida Nova. Det berättades att Danmark köper upp nästan allt vin. Sverige, Systembolaget köper inget!!! Vi fick så klart prova alla viner. Jag kan lova att det är goda viner. Jag hade tydligen nämnt att vi hade en jubilar i vårat sällskap för alla sjöng vi för Anita och skålade i champagne🤗
Mycket skall vi hinna med denna veckan. Det blir många rundor i våran fina stad. Tjejerna ville lära sig lägga bilder på stearinljus så vi gjorde det på kvällen. Skall ju hinna fira midsommar också. 
Duktiga elever som fick var sitt fint ljus med hem🤗
Det blev midsommarafton med kanonväder, som det är för det mesta här. Vi åt sill och potäter med GRÄDDFIL!! Gammeldansk!! Jordgubbar och glass. Mmmm vad gott det är!!!
Sen gjorde vi något som man brukar göra på julafton. Vi spelade julklappsspelet! Men nu heter det presentspelet. Det är Såå kul!  Det blev huggsexa om paketen! 
Underbart är kort! Midsommardagen kom. Blev strosande i stan och sista shopping. En sista fika. Tjejerna packade och jag började med tvätten. Lite oartigt kanske, men nu är det bråttom! Kommer nya gäster på måndag. Så är vi då på flygplatsen igen. Jag tycker fortfarande inte om avsked. Har varit en supertrevlig vecka med Goaste töserna❤️ Hoppas resan hem till Sverige gick bra!
 
Boa noite 
ate logo 🇵🇹🇸🇪🇵🇹
 
PS! Knappen😂

Överraskar 😊

Jag älskar överraskningar men alla som känner mig vet hur svårt jag kan hålla mig😜 Äldsta barnbarnet, Felix, skulle ta studenten 8 juni. Mormors Prins❤️ Hur skulle jag klara av att missa det??? Nej! Eftersom vi väntar nya gäster 16 juni lyckades jag få till en resa 6-13 juni. Samtidigt så mönstrade Emil av, sonen, och vi möttes på Kastrup. Det blev en tågresa tillsammans till hemstaden. ❤️ När vi anländer, ringer Emil på dörren och barnen jublar! Pappa!❤️ De har inte träffats på 3 månader drygt. Då säger han till barnen: vet ni vad jag hittade på flygplatsen??? Nej. Då kliver jag fram och de tittar förvånade, Farmor!! Även jag fick kramar och pussar❤️
Visst är det roligt överraska🤗 
Jag kunde inte hålla mig utan ringde även Johanna. Kanske jag kunde hjälpa till med något inför studenten. Först ett besök hos bästa frisören! Camilla fixade till mitt hår och nu är jag nöjd!!
Jag var i god tid i Glumslöv och gick runt och bara njöt! Är det något jag saknar efter flytten till Portugal, så är det Glumslöv och "mitt hus". Det ser precis ut som när vi lämnade det 2009. 
Och den fina milleniumstenen! Eken var borta 
Jag går in på "vårt" torg och det känns precis som för 9 år sen. Får en ingivelse att gå och ringa på dörren hos Barbro och Ove! Några av våra käraste grannar❤️ Sagt och gjort. Efter en stund öppnar Ove och han tittar förvånat, sen ropar han: Barbro, vi har besök ifrån Portugal! Barbro står i duschen men kommer snabbt ner. Oj vad vi kramades❤️ Man skall följa sina instinkter och hjärtat! Det blev en mysig pratstund och en runda i trädgården bland alla fina blommor. Jag tiggde ett skott på fina pelargonen från Samos. 
 
 
Felix stora dag kom med flödande solsken och värme som räckte till. Nästan som Faro. Johanna, Victoria och jag körde till Sundspärlan där utspringet var. Vi tyckte vi var i god tid, men där var tusentals människor finklädda med plakat redan. Vicky hade finklänning på men tog foppatofflorna😂😂 och det var förståndigt av henne i denna värme. Nog bara hon som kände sig bekväm om fötterna. 
Det blev en supertrevlig studentfest med god mat och trevliga gäster. Extra trevliga möte med folk man inte sett på många år. Johanna hade verkligen ordnat allt till det bästa❤️
Jag fick ännu ett ryck! Ringde till  Lisa som bor i stugan på Gråen när dom är i Sverige. John hämtade mig med båten och vi fick en härlig dag tillsammans med många bad. Vi avslutade med god grillning av självaste Grillmästaren! Nu ses vi inte förrän i september! 
Jag hann med ett biobesök med Viola. LasseMajas detektivbyrå! Så mysigt gå på bio. En mycket sevärd film. Superduktiga ungar som har huvudrollerna. 
Victoria hade skolavslutning redan på tisdagen. Min sista dag i Sverige. Jag lovade att vara med. Det var nog finaste skolavslutning jag varit på. Så fint ordnat! Vicky slutar nollan. Alla hade sina framträdande med sång, musik och dans. Albin spelade. Mycket fint ordnat på Brogårdaskolan i Bjuv!
Avslutning med Sveriges nationalsång, och så klart stod alla upp. Sist, Den blomstertid......Sen gick eleverna med sin lärare till skolsalen för att kramas och sjunga en sång tillsammans. Sen blir det ettan till hösten med ny lärare. 
 
Har varit en supervecka som bara rusade iväg. Har ändå hunnit med mycket. 
Tidigt flyg tillbaka till Faro där AG väntar.
Boa noite é bom fim de semana 🇵🇹
 
PS! Glöm inte gillaknappen, om du tyckte det var läsvärt 😉 Ds.
 

Tandkräm-handkräm???

Efter tvättdagar och städdagar kör jag till Quarteira och Ana. Vi fikar på god paj med rabarber och hallon. Vaniljsås  till det. Mmmm så gott! Ana har skrivit en massa ord på post-it lappar. Timmarna flög iväg. Vi pratar och pratar, så mysigt! 
Hemma i Faro väntar en utsvulten AG😂 Jag skall laga en ny rätt som Ana lärt mig. Med olika skaldjur och små snäckor. Det skall vara vita kokta bönor i vilket AG är tveksam till🤔
Men det blev jättegott! Jag hade inte förväntat mig något annat heller. Och AG lät sig väl smaka. Kanske lite i starkaste laget för honom. Jag var möjligen för generös med chilin. 
Våra morgonrutiner flyter på som vanligt igen. "Passionistlivet" med spel på balkongen. AG vinner allt som oftast i SkipBo och skall medge att jag är lite dålig förlorare😫 Men så vinner jag mest i MaxiYatzy. 
Jag är ju väldigt närsynt och kallas ibland för Magoo😂 Inga linser och inga glasögon när man borstar tänderna kan ju straffa sig. Generöst på med tandkräm på elborsten och borstar på. Men fy vad äckligt😫  Spottar och fräser. Jag hade tagit handkrämstuben! Och fy vad äckligt innan jag fick tvättat ur munnen och min tandborste. Gör om och gör rätt
Inte sällan ser vi annorlunda fordon på våra parkeringsplatser. Den här såg vi utanför Jumbo i Olhao. 
Och den var parkerad på TAXI-rutan😂 Ofta ser vi åsna med vagn lastad med hela familjen. Åsnor, mulor eller mulåsnor. 
Nu en fin bild på fullmånen som inträffade 27 maj och samtidigt kommer ett flyg med helljuset på🤗 
Fotograf: P-O Karlsson
 
Överraskning i nästa blogg😜
Boa noite. Até logo 
🇵🇹🇸🇪🇵🇹
 
PS! Glöm inte gillaknappen. Ds.