"Högt tryck"

Kvasten höll och hemresan från Blåkulla gick bra 😂 Nu blev det Påsk på Casa Viltare! Långfredag åt vi enkelt och gott! Nypotatis, Såå goda 😋
 
 
Egenodlad dill är inte helt fel! AG mådde bra och sen blev det klart påskgodis!
 
Påskafton var vi bjudna till Lisa och John i Olhao. Vi skulle försöka spöa "gubbarna" i Canasta. Vi fick storstryk sist.
Vi åt bakad potatis med olika goda "röror" till. Mycket påskgodis så klart! Får ta fastan efter påsk 😂
 
 
Kortspelet gick inget vidare. Jag och Lisa hade otur med korten. Vi spelade 2 omgångar och förlorade båda. Begriper inte hur det gick till 😳  Men men, bara att komma igen. " 🎶 Vi reser oss igen, vi reser oss igen🎶
 
AG tyckte vi skulle ha påskkyckling så vi köpte en färsk majskyckling. Här får man med ALLA delar, inget kastas bort, när man köper kyckling! 1,7 kg skall väl räcka till 2 personer 😂
Jag gjorde en god dragonsås till och det smakade bra.
 
 
Här i Portugal är annandagen ingen helgdag. Skolorna är igång och allt är öppet. Påskdagen är den stora helgdagen.
 
Onsdagmorgon åker AG iväg med sin väska redan 7.30 för att komma igång med sin behandling i tid. Nu har man trängt ihop många patienter eftersom det är helg på torsdag. Onkologen var översvämmad, och AG kom inte in förrän 13.00, efter 5 Tim i väntrummet😳 Blodtrycket rusar i höjden under dessa behandlingar och man kollar flera gånger under behandlingens gång. Nu har ju AG redan högt tryck och äter medicin för detta. Efter behandlingen kan man inte få ner trycket och blir skickad till akuten till specialist inom detta område. Efter måånga långa timmar och många olika provtagningar kommer äntligen AG hem, 23.30!!! Nya mediciner. Nu har han "bomben" i 2 dagar. Vi kollar blodtrycket hemma, fortfarande ganska högt.
Oroliga dagar men annars mår han förvånansvärt bra och sover gott om nätterna.
 
En dag på stranden försökte Lisa och jag rädda en strandad sjösnigel. När vi släppte ner den i havet kom krabbor i alla storlekar fram och började "gnaga" på den. Vi försökte mota bort dom 😂😂 Jag tog en plastpåse och fyllde med vatten sen grävde Lisa en grop som stöd för påsen. Den fick hämta sig i lugn och ro, trodde vi. Innan vi åkte hem släppte vi ut den i havet. Den sjönk som en sten så förmodligen var den död. Nu kan krabborna kalasa.
 
 
På balkongen blommar det för fullt nu. Lite tjatigt med blombilder men här kommer det några igen 😂 Papegojblomman har öppnat en 3:e blomma. Såå vacker.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25 april 1974 Röda nejlikarevolutionen! Detta är en stor helgdag här! Diktaturens fall. Man satte röda nejlikor i gevärsmynningarna, därav namnet.
 
Fredag, AG skall ta bort "bomben" idag. Trycket är fortfarande för högt och vi tar det lugnt. Strandväder, men det blir nog inget med det. Vi får in Afrikavärme här.
 
Känns som det bara finns 2 dagar i veckorna. Måndag och fredag! 
 
Ha en go helg Alla!
 
Bom fim-de-semana ❤️🇵🇹🇸🇪
 
Ate logo 
 
 
Ps! Glöm inte gillaknappen. 👇🏼 om du tyckte det var läsvärt!🤗 Ds.