Praia de Faro

Söndagen kommer med blå himmel och sol, vilket det är varje dag☀️☀️☀️  Vi har bestämt att det är stranden som gäller idag.  På väg till Praia de Faro stannar vi till på Jumbo för att köpa en ny fjärrkontroll till vårat garage. Det gör man hos en kille som är skomakare och nyckeltillverkare. Precis som i Sverige. Nu är det inte bara att köpa ny fjärrkontroll, man måste synka den med en fungerande i samma garage 😁  Det får bli en senare fråga. Nu skall vi bada ☀️🏊  Stranden är full idag. Söndag och då är alla invånare lediga. Inte så många turister nu. Mest engelsmän. Några spanjorer har letat sig hit till fina sandstränderna. Riktigt hett. 30 I luften 21 i vattnet. Härligt vatten som svalkar skönt. Vi hör en högt dånande ljud och tror det är ett jätteplan som lyfter från flygplatsen, men Nej. Ca 200 MC KOMMER MULLRANDE. HÄFTIGT LJUD.  När vi kör där ifrån ser vi att dom stannat vid en servering som har livemusik mitt på söndagseftermiddagen. 50-60tals rock. Härliga toner!!🎶🎶🎶 Det är högvatten när vi lämnar men många fågelskådare på plats. Här är väldigt många storkar som häckar. Stora fågelbon i stan och här ute kan man se dem vada vid lågvatten. Stork och kohäger finns det gott om. 
Vi stannar till vid vägen och köper ett nät med apelsiner. Vi har nypressad apelsinjuice varje morgon. Inatt, rättare sagt, måndagmorgonen 03.00 skall det vara blodmåne och månförmörkelse. AG sätter klockan för att vara på plats och fotografera. Inte världens bästa bilder men han upplevde det allT medan jag sov gott. 
Måndagmorgon som vanligt en förtjusande soluppgång. Småplockande i kartongerna som är kvar. Vi fattas en TVbänk och någon förvaring. Vi behöver köra till IKEA!! Det finns i Lissabon. 30 mil. Men till Sevilla i Spanien 15 mil. Det blir en utflykt till Spanien inom det snaraste. Det är ju helt otroligt det här med messenger. Att man ringer videosamtal gratis hur länge som helst. Trevligt. Pratar med grannar, familj och vänner.  Vi tog en tur på stan och handlade mat. Där gick vi två Passionister med "Dramaten" 😂😂.  Nu fick vi post från försäkringskassan att dom erhållit dokument från Faro och våra kort är på väg.  Vi fick också mail ifrån Municipal att våra dokument fanns för avhämtning så det får bli ett projekt för tisdagen. Besök på Loja de Cidadao!!!
Vi avslutar måndagen med en god middag i all enkelhet. Wokar massa grönsaker och halstrar räkor i vitlök och färsk chili 👍👍
Ate amenja🇲🇽☀️🇲🇽