En dag i Olhao

Det blev ingen strand idag. Vi körde till Olhao som har en mysig strandpromenad och fina gamla byggnader. Stanna till vid Lisa och Johns lägenhet för att kolla om den var uthyrd i sommar. Dom kommer tillbaka hit i september. Vi kikade mellan vassen som bildar staket och kunde se att det kommit nya trädgårdsstolar. Och alla blommor och plantor  hade verkligen växt till sig🤗 Såg frodigt ut, så någon sköter om det. När vi parkerat och kommer ner till strandpromenaden, ser vi att vi missat den stora skaldjursfestivalen😳🦐🦀 Man håller på riva tält och scener. Lite tråkigt. Men den kommer ju tillbaka nästa år. 
 
 
 
Det är här den fina marknaden, "torghandeln" är på lördagar. Fina saluhallen och fiskmarknaden, där vi brukar handla.  Det är riktigt stekande hett, så vi sätter oss på ett jazzcafe för lätt lunch och något svalkande i strupen. 
 
 
Här sitter man verkligen nära havet med en underbar utsikt! Vi delade på en bricka med kallskuret och olika ostar. Till det gott hembakt bröd. Vi har precis fått in det beställda när ett par sätter sig vid bordet intill. Mannen säger något till oss, på Skånska😊  Det blev en mycket trevlig lunch. Det pratades och skrattades. Björn och Anne kommer ifrån Malmö, och har haft hus här i ett år. I fiskebyn Fuseta. Anne en designer i världsklass! Designar hundkläder. Manfred of Sweden, det är där man beställer höstgarderoben till sina fyrbeningar👍🏼😊
 
Jag har tjatat på AG, kanske lite väl mycket, om att han skall köpa sig en hatt. Han totalvägrar! Nu bad jag Björn att få låna hans fina hatt och fota AG i den, för att han skall se hur bra det blir. 
 
 
Visst blev det bra🤗 Nu blir det till att shoppa!
Efter denna supertrevliga lunch bytte vi kort och bestämde att vi skulle ses i höst. Björn och Anne åker till Sverige om en vecka.  Mycket roligt i höst. 
Efter en handlerunda på Lidl åker vi hem, vilket tar 11 minuter. Det är dags koka min "häxbrygd". Ingefära, citron och honung. 
 
Ate amanhã 
 
boa noite 
☀️🇵🇹☀️