Nya gäster - Fotboll

Hemkommen ifrån Sverige blev det " bråttom i köket" Nya gäster på gång🤗 Anita kommer för att fira sin 70-årsdag. Gunnel kommer också och vi är då halva syjuntan från 1974. Vi kör till flygplatsen för att möta upp.
Efter ganska lång tid dyker tjejerna upp. 
 Rena rama julafton när väskorna öppnades🤗 Jag hade skämtsamt sagt på frågan från Gunnel om jag ville ha något ifrån Sverige, 1 liter gräddfil😂 Och vad fanns i väskan?? Jo, precis, 1 liter gräddfil!! Där var Gammeldansk, många burkar matjessill, onsalakorv, svarta Sara, greve, en kruka gräslök, Kalles kaviar, choklad m.m Oj oj så gott😋😋
Efter att våra nyanlända installerat sig i sitt rum åt vi kycklingrullader med ett gott vin ifrån sir Cliff Richard. 
Söndagen åkte vi till "våran" strand, Praia Faro. Sol och bad, härligt! Lätt lunch hos vår Amiga. 
Nu är det Dagen D. 70 år💐 Jag har smugit upp och fixat, på uppdrag ifrån Anitas barn. Vi går in och sjunger för en sovande 70-åring🎶🎶 😲😲😲🎶🎶 Fyrfaldigt leve: Hurra hurra hurra hurraaaaa. Sen äter vi goda ostar, kex, bullar, frukt mm  
Födelsedagsbarnet är lika intresserad av fotboll som AG så det blir en match. 3 matcher om dagen, hrmm?? 
Det blir en fin dag att fylla 70. Avslutning med god middag på kvällen. 
 
En dag tog vi båten till Illa do Farol. En härlig ö med stor Fyr. Den ser vi ifrån balkongen troget blinkande. Det blir en härlig dag med många bad. Farol betyder just Fyr. Båtresan är vacker och tar 30 minuter.
 
 
Vi fick ännu en gäst. Vi upptäckte det på kvällen. Hitta upp på 12:e vån klarade han av😂  Och tror han flyttat in för gott. Kommer varje kväll. 
Syjuntan körde till Loulé för att shoppa lite. Nya outletbyn intill Mar och IKEA. Där hade man storbilds-tv på husväggen och sacosäckar att mysa i till fotbollen. Tror det har gått överstyr😲 Tv-skärmar överallt. Inne i IKEAS restaurang fanns en TV.  Måste visa hur AG såg ut när han kom hem från sportbaren, efter Portugal-Spanien😜
Vi bokade ett besök på sir Cliff Richards vingård. Först ett lagom långt föredrag om vingården och de olika druvorna. Man gör vitt vin, rosévin, 2 sorters rödvin och nu även champagne. Vingården ligger i Guia i närheten av Albufeira. Cliffs viner heter Vida Nova. Det berättades att Danmark köper upp nästan allt vin. Sverige, Systembolaget köper inget!!! Vi fick så klart prova alla viner. Jag kan lova att det är goda viner. Jag hade tydligen nämnt att vi hade en jubilar i vårat sällskap för alla sjöng vi för Anita och skålade i champagne🤗
Mycket skall vi hinna med denna veckan. Det blir många rundor i våran fina stad. Tjejerna ville lära sig lägga bilder på stearinljus så vi gjorde det på kvällen. Skall ju hinna fira midsommar också. 
Duktiga elever som fick var sitt fint ljus med hem🤗
Det blev midsommarafton med kanonväder, som det är för det mesta här. Vi åt sill och potäter med GRÄDDFIL!! Gammeldansk!! Jordgubbar och glass. Mmmm vad gott det är!!!
Sen gjorde vi något som man brukar göra på julafton. Vi spelade julklappsspelet! Men nu heter det presentspelet. Det är Såå kul!  Det blev huggsexa om paketen! 
Underbart är kort! Midsommardagen kom. Blev strosande i stan och sista shopping. En sista fika. Tjejerna packade och jag började med tvätten. Lite oartigt kanske, men nu är det bråttom! Kommer nya gäster på måndag. Så är vi då på flygplatsen igen. Jag tycker fortfarande inte om avsked. Har varit en supertrevlig vecka med Goaste töserna❤️ Hoppas resan hem till Sverige gick bra!
 
Boa noite 
ate logo 🇵🇹🇸🇪🇵🇹
 
PS! Knappen😂