Glad Påsk 🐣

 
 
Idag bloggar jag direkt ifrån Blåkulla. Kvasten var nyservad och trimmad😂 Anlände sent igårkväll. AG stannar hemma hos Putte och Skrållan.
 
Vi har fått inneboende. Inga gäster som var väntade, bara trängde sig på. I vår värmepump har gråsparvar byggt bo! Eftersom där redan är ungar har vi inte hjärta att vräka dom. In bland kablarna har man ett svartbygge.
 
Vi har ju riktigt härligt sommarväder och stranden hägrar. AG får inte vara i solen och då är stranden inget alternativ för honom. Jag har haft några Goa dagar med Lisa på Praia Do Faro. Härliga salta bad! +21 uppmätte vi i vattnet.
 
En sen eftermiddag på praian blev himmelen helt fantastiskt vacker. Inte så vanligt. Undrar vad de molnen kallas.
 
Vissa dagar känns det dystert och då tar "Cleo" oss på en tur. Runt på landsbygden är jättekul. Riktiga bonnalandet. Här behövs inga växthus i glas. Enkla konstruktioner med vävtak. Potatisen blommar. Snart nypotatis igen. 4 skördar/år. Mmm så gott. Hallon året runt. Skördetid för apelsiner. Vi tog en fika i Estoi. 
 
 
Kunde inte motstå att plocka lite rosépeppar. Här finns massor med fina träd. Synd de sitter så högt upp Men AG når en del klasar.
 
 
Några rundor SkipBo blir det, men inte så ofta nu. 
 
 
Jag har ju en "Papegojblomma" på balkongen och nu har blomman fått en blomma! Ifrån blomman kom ännu än blomma.
 
 
Här i Portugal har vi riktiga postkontor med full service. Så i god tid i för påsken lämnade påskharen in paket till barnbarnen. Nu är det Postnords ansvar att se till så det funkar i Sverige. Dessvärre är det sällan det funkar.
 
 
 
Så var det dags lägga en röst igen! Det missar vi inte!
 
Äntligen tisdag! Träff med onkologen. Och AG skal få behandling nr. 10. Magda, vår onkolog, har positiva besked!! Hon har haft möte med de andra i läkarteamet, och diskuterat svaren ifrån CT scanningarna ifrån Portimao. Flera av små metastaser på levern är borta! Den stora på levern har minskat med 20%! Tumören i Tjocktarmen har minskat med minst 20%!!  Detta visar att behandlingarna fungerar. Äntligen något positivt! Behandlingarna skall fortsätta och är det lika positivt efter nästa scanning pratar man operation. Vilket lyft🤗
Men idag blev det ingen behandling pga utslag på AG. Har kommit på armar och händer. Dom trodde han varit i solen men så är icke fallet!! Nu skjuts behandlingen upp en vecka.
 
Boa Páscoa amigos 💛
 
Ate logo 
 
🇵🇹🇸🇪🇵🇹
 
Ps. Glöm inte gillaknappen om du tyckte det var läsvärt 😉 Ds.
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: