Slut på jullovet

Måndagmorgon och regnet hänger i luften. Men uppehåll när jag går till skolan. Halvsprang, rättare sagt!! Tidsoptimist som jag är, blir jag sen. Vet att när kyrkklockan slår är den 11. Idag slår den precis när jag går in i porten, så jag springer uppför trapporna🏃🏃. Andfådd ser jag att dörren är stängd, vilket den inte brukar vara. Låst och igenbommat😁🙄. Som tur är, har jag alltid mobilen med mig. Ringer Guilhermina, som pustar att hon är nära, men måste till "bossens" workshop för att hämta nycklar. Guilhermina kommer utan nycklar, bossen var inte där. Vi ringer Janet, och hon har alldeles glömt bort det!! Ok, vi sitter och pratar och jag får en present av Guilhermina som hon gjort själv. En fin tvål med naturprodukter som skall vara bra för huden. Får även doftpåsar att lägga i byrålådan. Doftande rosor och lavendel. Hon berättar också för mig vilka butiker jag kan hitta material till mina olika pyssel. Jag lär mig mycket av Guilhermina, historia, matlagning i Portugal, ja, mycket om hur livet fungerar i Portugal. Till sist kommer Janet pustande uppför trapporna och öppnar skolan. Det blir mycket repetition av grammatiken. Jag tänker, jag kan nog aldrig prata portugisiska. Men jag skall kämpa på. Det blir en kortare lektion idag och jag tar en rask promenad hemåt. Väl hemma ser jag AG avsluta senaste "konstverket". Inte alls dum. Efter lunchens tomat/löksoppa blir det veckohandling på Lidl. Regnet har hållt sig borta. 
Jag pratar med Emil, Viola, och Carl på Viber. Härligt kunna prata med kameran på!! Får en härlig bild när Carl badar i vasken❤️
Ikväll är det AG som står för maten. Jag har ju svårt hålla mig ifrån köket, kontrollmänniska som jag är. Men jag blir utslängd😁☺️  Blev jättegott!!!
Sen blir det fin gala, Säg Nej till Cancer.
Boa Noite, Até amanhã 
 
1 Anonym:

skriven

Du kan snart prata portugisiska hur klarar AG sig

Svar: Tack Anonym för att du tror på mig!! AG försöker lyssna på mig och "smyglära" sig ☺️
Lena Viltare


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: