IKEA SEVILLA

Söndag 4/10 är det Valdag i Portugal. Det har kört runt bilar med megafoner och hög musik sista veckan. Det är så vi märkt av att det är val. Givetvis en massa plakat lite överallt.  Vi får inte rösta här. Vi ägnar söndagen åt plantering av nya växterna och pyssel på terassen. 
Fick ett långt mms från Fridas nya familj❤️ Jätteroligt höra ifrån dem och höra hur bra det funkar med Frida❤️ 
Måndagmorgon vaknar vi till regn!! Första gången vi upplever regn här. Det blåser ganska rejält och det ser ut som heldagsregn. Då bestämmer vi oss för att köra till IKEA i Sevilla Spanien. Det är 17 mil dit och till Lissabon 30 mil. Alltså blir det Sevilla. Det regnar hela vägen dit. Det var inte svårt hitta dit. Känns som vi kom till IKEA Helsingborg.  Allt ser exakt likadant ut. Parkeringen, entrén och rulltrappan upp. Riktigt roligt få strosa runt här☺️ Jag hittar mycket bra och ha men skall ju inte börja samla på mig en massa prylar igen. Vi skall ha en TVbänk och kollar på olika alternativ. Vi blir överens om en hylla som kan bli bra som TVbänk. Kompletterar med någon låda, dörrar och korgar till förvaring. Dags för lunch. Restaurangen är det samma som i Helsingborg. AG tar köttbullar med mos och lingon. Jag blev stressad och valde helt fel 😖  Liknade grillhakse. Med pommes. Jag åt köttet som var supergott men hoppade pommes. Vi fortsätter och hittar fint överkast till gästrummet. 2 täcke och ett överkast till andra gästrummet. Några prydnadskuddar!!  2 häftiga taklampor "Krusa"  Fina blå dricksglas!! En bäddmadrass till gästrummet. Vi hittar en perfekt korg till smutstvätt. Letade efter vita blockljus för att pyssla med men fanns inga vita! 😖  Märkligt bara ljust beige. Vi åkte ner en våning för vi ville köpa lingonsylt☺️👍  Det blev lingonsylt, kaviar, sill, prästost och snaps. Sen blev det så klart korv med bröd 0,50 euro så lite billigare än Sverige. 
Tog en stund innan vi stuvat in grejorna i bilen. Ibland tror jag att vi kan stuva in hur mycket som helst i Cleo
Solen var tillbaka när vi körde hemåt. Precis innan gränsen till Portugal passar vi på att tanka. Här är bensinen billig. 1.08 euro/lit ☺️🚙
Väl hemma bara att lasta in i hisseN och upp på 12:an 👍🏼
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: