Rapport från Faro🇵🇹

 
Nu är det ett tag sen jag skrev här. Det har klart varit mycket oro och många tankar som far runt i skallen på oss båda. Det är just väntan som är jobbig. Vi får många hälsningar och frågor. Det känns härligt att så många vänner och familj som tänker på oss, det värmer❤️ Vi har haft besök av  AG's kusin Lasse och frun Vera.  De bodde på hotell och vi försökte visa en bit av Algarve. Jättetrevligt och det skingrade tankarna.
 
Det är ju så overkligt😳 Det syns ju inte något på utsidan. 
AG har varit på sista CT, den visade inget "angrepp" på fler ställen.👍🏼 Det räcker med stor tumör i tjocktarmen och 7 metastaser på levern😳 Jag går rakt på sak för så många som undrar. AG är helt öppen med detta och godkänner min blogg🤗
Vi var på onkologen för ett möte med Magda ( vår onkolog) Hon ger sig verkligen tid och ritar och berättar på mycket bra engelska. Jag spelar in alla möte för man kommer inte ihåg all info. Bra lyssna igenom hemma. Samtidigt fick AG tid för insättning av porta-kat 6 nov! Äntligen. 
Lisa och John har besök av moster Birthe ifrån Jylland. En superhärlig kvinna med stort hjärta❤️ Även det hjälper oss tänka på annat. 
 
 
Vår vän Ana Maria fyller år och bjuder in på öppet hus i sin nya lägenhet! Jag bakade två kakor till kalaset. Det var så trevligt kalas. Vi bjöds på snacks till en champagnesangria som Antonio ( Ana's bror) hade gjort! Det var Sangria det!! Supergott!
 Vi bjöds på varmrökt lax (en man i Tavira som fiskar och rökar) med romsås och fransk potatissallad, massor med grillat (Antonio stod vid grillen) 
Vi träffade nya svenskar, Calle, Barbro, Anki, Håkan, Margareta, Göran m.fl. 
Anki hade bakat en underbar Tosca! 😋 Och rabarberpaj   
Vi passar på att ta en tur till Spanien innan allt sätter igång. Ayamonte är en mysig stad precis vid gränsen till Portugal. Här tankar vi Cleo och tjänar 3,10kr/lit 🤗👍🏼
Vi åt en god lunch innan vi handlade på Mercadona. Här finns lite varor som jag inte hittar hemma 🇵🇹  
Vi är uppe tidigt och AG förbereder sig för dagkirurgen. Vi är på plats 07.45 och behöver inte vänta länge. AG blir första patient för dagen.
Jag sitter i väntrummet med "paddan" Tror inte det gick mer än 1 1/2 Tim innan en manlig sjuksköterska frågade efter Anders wife. Jag hittade AG lite groggy i ett rum. Han var på väg byta om till civila kläder. Vi fick många förmaningar och förhållningsregler gällande 10 dagar fram. Måste än en gång berömma alla supertrevliga personal vi träffat på. 👍🏼🤗
Efter en runda på röntgen blev det ett möte på onkologen med en sjuksköterska som informerade om kommande behandlingar, som startar 19:e. Det är 3 olika mediciner. Varje behandling startar med Blodprover på lab. 2 mediciner på onkologen, 5 Tim. Sen kopplar de på en "bomb" med en medicin som droppar in hemma under 48 Tim. Sen borttagning av "bomben" Efter 2 veckor samma procedur. I första hand 6 månader😳🤔 Vi känner oss trygga i sjukvården här!! Det är det senaste i medicinväg som AG får. Bl.a. Något biologiskt. 
Det blev mycket sjukhus nu så är vår vardag i Portugal just nu. Optimistiska och hoppfulla!👍🏼💪🏼
 
Ate logo
 
1 Anonym:

skriven

Den förskräcliga cancern, det är bara att hålla tummarna o hoppas på det bästa 👍👍👍

Svar: Visst är det en jävla sjukdom😕
Lena Viltare


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: