Golf, kultur och natur đŸ€—

AG och Peo har bokat en golfrunda i Castro Marim, en liten mysig by nÀra Spanska grÀnsen. Vi rÀknar med en 5 Tim som jag och svÀgerskan kan vara lite kulturella
 
 
Jill och jag har bestĂ€mt oss för att besöka katedralen och ett museum i gamla stan. Vi startar med katedralen. -HĂ€r pĂ„gĂ„r bön just nu, vĂ€nligen stör ej, möter vi pĂ„ ett plakat vid portenđŸ€” Vi respekterar sĂ„ klart detta. Men nĂ€r bönen Ă€r slut lĂ„ser man porten och det Ă€r stĂ€ngt! En söndag? Ja sĂ„ var det med det. Jag har ju varit hĂ€r nĂ„gra ggr och har nĂ„gra gamla bilder. Mycket vackert, som det brukar vara i gamla kyrkor och katedraler.
 
 
 
 
 
 
 
Vi gĂ„r vidare till Museet. Gammalt, historiskt dĂ€r vi gĂ„r i gĂ„ngar utomhus in i gamla rum. Snart bott hĂ€r i 3 Ă„r och premiĂ€r pĂ„ museet. AG Ă€r ju inte sĂ„ mycket för det kulturella 😂
 
 
 
HĂ€r Ă€r gamla oljelampor, alladins lampatyp, krus och skelett. FotoutstĂ€llning med bilder i svart/vitt. Stora oljemĂ„lningar mm. NĂ„got som liknar en gammal prediktstol. Jag fotar sĂ„ klart! Stopp! SĂ€ger svĂ€gerskan. Du fĂ„r inte fota andras foto. TĂ€nk pĂ„ upphovsrĂ€tten! HrmđŸ€” En bild fick jag i alla fall. Utbrytarkatten😂
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagen avslutar vi pĂ„ ett favoritstĂ€lle, Restaurang Chalet. Kinamat och sushi. Supertrevligt, underbar personal och frĂ€sch mat. Sen gör det inget att det Ă€r billigtđŸ‘đŸŒ
 
 
Det blir en dag pĂ„ stranden Praia de Faro. Det bĂ€sta vĂ€dret Ă€r tydligen i Sverige och det unnar jag alla i NordenđŸ€— Synd bara nu nĂ€r man reser hit och vill sola och bada. Som tur Ă€r rĂ„r vi inte pĂ„ vĂ€dret. Vi som bor hĂ€r alltid, Ă€r sĂ„ nöjda med detta. Vi vet vad som komma skallđŸ€— Vi har Ă€ndĂ„ 20-25 och det Ă€r lagom.
 
Sista dagen med gĂ€nget har vi bestĂ€mt att en gĂ„ng för alla hitta det fina vattenfallet vid Tavira, Santo Estevao. Vi har försökt förut utan resultat. GĂ€ller ha bra skor, helst vandrarkĂ€ngor😂 Det Ă€r lite klĂ€ttring och snĂ„riga stigar. Men till slut hittar vi rĂ€tt, Ă€ven om det tydligen skall finnas en bĂ€ttre vĂ€g dit. Men mycket vacker vandring. FĂ„r dessvĂ€rre inte in fler bilder. Har nu skrivit om 3 ggrđŸ˜« Strömmen försvann och alltsĂ„ vĂ„rt internet. Återkommer med bilder.
 
 
Sista dagen avslutas i Fuseta. Ännu en mysig liten fiskeby. HĂ€r brukar vi ocksĂ„ bada, eller ta taxibĂ„t ut till öarna. 
 
 
Nu packar Peo och Jill för hemresa till Sverige med det tropiska klimatet 🇾đŸ‡Ș Men sĂ„ klart mĂ„ste de mĂ„la sig in i gĂ€stboken. Riktigt proffsigt! 
 
Denna veckan bara försvann sĂ„dĂ€r. Vi har haft supertrevligt med mĂ„nga Goa skratt och mĂ„nga förluster i tĂ€rningsspelet😉 AtĂ© logo Bom fim de semana đŸ‡”đŸ‡č🇾đŸ‡ȘđŸ‡”đŸ‡č PS! Glöm inte gillaknappen, om du tyckte om lĂ€sningen😉 Ds.

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: