Världens ände -Kap Sankt Vincent-

Vi hämtar upp Anne och Peter vid Hotel Eva efter frukosten. Det blir en tur till Albufeira, där vi går på fina klippor, och tittar försiktigt över kanten😁  Tyvärr har vårt finaste väder gått och gömt sig. Växlande molnigt. Typiskt, nu när vi har besök. Men det kan vi inte göra något åt. Vi tar en promenad inne i Albufeira och letar efter ett ställe för lunch. AG vill absolut hitta någon som serverar Tostas Mista på hembakat bröd. Brukar vara jättestora brödskivor, och det skulle vi ha. När vi äntligen hittade ett ställe som gjorde Tostas på sådant bröd, ja då visade det sig att brödet var slut!! AG blev riktigt sur 😠  Då skulle han inte äta något!! Men han fick en soppa😂😂. Vi körde vidare till Lagos. Ca 10 mil ifrån Faro. Det blev tyvärr inte så mycket promenerande då himlen öppnade sig! Men en fika blev det. Det blev att vi "tittade runt" med bil istället.
 
 
På kvällen blev det en Supergod middag på Madeirasine. Så trevlig personal! För att inte tala om kocken, som också är bossen. Vilken mat hon gör. Vi bestämmer att köra till Sagres imorgon. Skall starta lite tidigare för det är en bit att köra. Vi hämtar Peter och Anne på morgonen och siktet inställt på Sagres. Molnigt och inget strandväder.  På väg till Sagres ser vi lustiga hus fullt med keramik på väggarna. Tallrikar och fat mm i alla tänkbara färger. Här stannar vi och kliver in i en jättestor keramikbutik. Här finns allt!! Mycket bra priser. Det blir 2 äggkoppar och en groda till prylhyllan. 
Nu närmar vi oss "Världens Ände" Kap Sankt Vincent. Europas sydvästligaste punkt. Den stora Fyren är byggd (1846) på ett gammalt kloster, och har den näst kraftigaste ljusanordning bland Europas fyrar, synlig mer än 30 Nm  till havs. 
Här i Sagres dog Henrik Sjöfararen 1460. Han var en portugisisk prins. 
Efter ett stycke historia körde vi in i Sagres, som är en gammal fiskeby, med ca 2000 invånare. Det var lunchtime nu. AG letar fortfarande efter Tostas mista. Men blev inte riktigt som han tänkt idag heller. Tostas med sardin😁
Det hade varit ännu en härlig dag och den avslutades med middag på Casa Viltare. Och så klart tärningsspel. Anne gjorde storslam.  
Så var det då dags med hemresa för Peter och Anne. Har varit tre intensiva dagar. Vi hämtar på hotellet och skjutsar till flygplatsen. 10 min tar det. 
Hej då, vi ses snart!!
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: