Golfresa 🏌

AG har monterat upp ett solsegel som vi köpte med ifrån Sverige. Passade perfekt över bordet på terassen. Det blev superbra!! Upphängt under det flätade markisskyddet! Det gör det mycket behagligare att sitta där även när det är som varmast!
 
Vår stora TV ville ju inte mer så vi fick ju lämnat in den till en TVreparatör, på rekommendationer av Cidalia som bor under oss. Han ringde efter några dagar , och berätta att ett kretskort var trasigt, och kunde beställa ett sådant ifrån Lissabon. Vi sa ok gör det. Han tyckte absolut det var idé att reparera den, eftersom det var en fin tv och inte så gammal. Efter 2 veckor ringer han och beklagar sorgen. Tyvärr, det funkar icke!! Kalaset gick på 45 pengar och han ombesörjde begravningen 😥 Som tur är har vi min fina 32 tummare!! Men AG var ju duktig och kastade stativet till den när vi flyttade. Starkt jobbat AG! Men vår tvkille har fixat ett stativ till min Tv, som nu fått flytta till vardagsrummet. Det börjar ju, som bekant, OS i dagarna.
 
-Skall du inte boka tid på någon golfbana AG? Jag tycker du är rastlös. Jo hade ju varit kul, om du följer med. Ok, jag kan väl gå Caddy! Sagt och gjort. AG bokade på Isla Canela i Spanien. Han bokade in oss på ett litet familjehotell i Ayamonte också. Vi tycker ju det är en riktigt mysig stad. Alltid roligt packa en väska och ge sig iväg☺️
 
 
 
Vi checkade in på det lilla hotellet. Vi hade bokat en natt men ändrade till 2 nätter. Det var enkelt men rent och lite mysigt. MEN! Det fanns ingen frukost, det är ok. Finns gott om ställen som serverar frukost. MEN! Inget WI-FI!!! Det tycker jag däremot är mycket viktigt!! Men finns säkert på något café, det finns överallt hemma i Faro.
 
 
Efter vi installerat oss, blir det att ge sig ut och titta på stan. Hitta en restaurang med god mat. Här är otroligt vackert. Parker med statyer och mycket blommor. Fin marina. Vi stannar vid en restaurang som specialiserat sig på grillat. Vi beställer ett grillfat för två personer. Jättegott! Mmm vilket kött!!
 
 
 
 
 
 
Efter denna härliga middag fortsätter vi att utforska Ayamonte. Stannar till och köper en dyr glass!! Hälften så stora kulor som man får på Dockside och nästan dubbelt så dyr!! Men god. Fram emot kvällen hittar vi ett mysigt ställe, där vi tar oss lite Sangria. Svalkande i denna kokande stad. Massor med turister och någon form av streetfestival. Stor rea i alla butiker, och mycket annorlunda skyltningar. Rebajas!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi frågade på många ställen efter Wi-fi. Men det var inte vanligt att man hade det. Till sist hittade vi i alla fall ett litet café. Vilken lycka! Det kom en man spelandes på sitt dragspel. Härlig musik. Uppe på dragspelet satt hans lilla hund med en röd korg hängande i munnen. Där skulle man lägga en peng, och det kunde jag inte motstå ☺️
 
Där finns en vacker kyrka, och portarna stod öppna och jag gick in. Väldigt vackert målade fönster och en helt underbar altartavla. Men jag hamnade mitt i gudstjänsten och fick sätta mig ner i bänken. Det blev sång och bön. Jag tog en bild i smyg😜
 
 
Vi blev rejält angripna av mygg och knott!! Små elaka j-ar!! Skall inhandla myggmedel imorgon. Nu blir det sängen. Lång dag på Isla Canela imorgon. Efter en torftig frukost på ett café kör vi iväg. 5 min tar det. Tur min gamla hatt följt med. Behövdes i stekande sol. AG slog en hink med träningsbollar sen gav vi oss ut på banan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utrundan var väl ingen höjdare. AG svor ibland och kunde inte förstå att bollen gick till vänster när den skulle till höger. Han var dålig på puttarna. Jag kämpade på i värmen med golfvagnen. Järnfemma, pitch, sandwich, Putter, driver, 60graders osv.. Lärde mig en del. Ville ju hinna ta bilder också. Här växer fikon och apelsiner. Massor av fina växter. Man har placerat ut behållare med riktigt kallt dricksvatten på flera platser. Och det behövdes. Inrundan gick bättre. Klart, han har inte spelat på länge. Nästan 4 timmar tog det.
 
 
 
Det blev lunch som avslutning på denna fina golfbana. Sen tillbaka till hotellet för en härlig dusch!
 
 
Det blev en tur på stan för att äta middag på kvällen. Här är fullt med marknadsstånd och tingel tangel. Folk står i kö och väntar på lediga bord. Maten vi fick var absolut ingen höjdare. Sämsta jag ätit. Vi gick till wi-fi caféet. Tog en sangria. Imorgon skall vi bunkra på Mercadona och tanka Cleo. Sen bär det av hem till Faro!
 
 
 
1 Gun:

skriven

Jätte jättefina bilder.Är dom tagna med iPhone?

Svar: Ja. IPhone 6s.
Lena Viltare

2 Anonym:

skriven

Härlig läsning! Kram på er 😘

Svar: Tack! Kram❤️ Anonym!
Lena Viltare


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: