vilterskan.blogg.se

Det nya livet i Portugal 🇵🇹

Gibraltar 🐒

Publicerad 2015-11-02 21:57:09 i Nya i Portugal 🇲🇽,

Uppe med tuppen och fixar frukost. Här blir det nypressad apelsinjuice, ägg, youghurt, snaps på ingefära och citron. Bröd fixar AG. Och givetvis gott kaffe. Nyduschade åker vi ner i garaget och kastar in oss i "Cleo" som tar oss iväg på en intressant biltur på 42 mil till Gibraltar. Mycket intressant på vägen dit och det blir en trevlig tur. Tar lite längre tid än vi räknat med. På vägen checkar vi in på hotellet som är ett radhus i en liten ort innan Gibraltar. Riktigt trevligt familjehotell. Vi kör direkt för att hinna till Gibraltar innan man stänger uppfarten till aporna.
Väl framme fick vi visa passen det är ju brittisk mark vi kör in på. Vi blir överväldigade över hur stort det är och så mycket hus. Jättemånga fina hus och det byggs mycket mera. Men vilka smala gator och gränder. Jag och Lisa sitter bak och håller andan när AG kryssar fram i gränderna. Äntligen kom vi då fram, eller rättare upp för berget men blev stannade av en vakt. De skulle stänga om 2 timmar och vi skulle inte hinna se allt för det skulle ta minst 3 timmar. Men han erbjöd oss att komma efter 30 min och då fick vi köra upp till aporna och utsikten gratis. Tack för det!!! Skulle kostat 10£ (pund) /pers. 
Direkt vi kom upp på klippan kom aporna fram. Man är ju lite feg skall erkännas. Jag är det i alla fall. Vi fick köra fram till en parkeringsruta eftersom det kom fler bilar bakom. Nästa bil stannade mitt i en korsning och det hoppade 3 apor och satte sig på bilen. De blev matade av passagerarna. Det flera fram. Lisa och jag fotade och lurade ut AG från bilen. Vi pressade honom att sätta sig sidan om en stor apa och det gick bra 🙈😁
Efter en bra stund hos aporna körde vi fram till utsiktsplatsen och det var en hänförande utsikt. 
Efter att vi kört runt hela ön med några stopp såg vi en Moské?  Det förväntade man sig inte att se en moské här. 
Vi kör ut och mot hotellet. Nu är vi hungriga.  Det har hunnit bli mörkt och vi går i vägkanten till en krog här på landet i byn Tarifa. Endast 200 m från hotellet. Där fick vi den godaste pizza jag någonsin har ätit. 
Efter 2 trevliga timmar här med god mat och gott vin gick tillbaks och hoppade i loppelådan. 
Efter god natts sömn och dusch åt vi en mycket enkel frukost. Nu hade vi några timmars bilkörning hem till Faro. 
Vi skall ju hämta Felix på flygplatsen idag söndag❤️❤️❤️
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela